Limburg lanceert LIMfm vanmiddag om 14.00 uur
10 Feb, 07:51
foto
Clifton Limburg, CEO van LIM Media.


Vanmiddag om 14.00 uur zal LIMfm officieel worden gelanceerd op 91.7 fm. Het radiostation maakt deel uit van Let's Improve Media (LIM). "Wij willen een bijdrage leveren om de kwaliteit van de media te helpen versterken", zegt Chief executive officer van LIM Media, Clifton Limburg, in gesprek met Starnieuws. Er is een lange voorbereiding aan vooraf gegaan om officieel te beginnen. Gaandeweg de rit zullen er verdere aanpassingen worden gepleegd. 

Of Bakana Tori weer in de ether komt, laat Limburg nog in het midden. Hij wil de spanning nog erin houden. Limburg benadrukt dat LIMfm geen verlengstuk is van geen enkele politieke organisatie. "Het station is onafhankelijk en zal conform de missie en visie opereren. De programma’s hebben als doel de gemeenschap zo omstandig mogelijk te informeren en niet als ondersteuning of vijandigheid naar personen, instanties en organisaties en groepen. Wij zullen ons werk doen op basis van onze eigen verantwoordelijkheid met inachtneming van de vergunningsvoorwaarden", legt Limburg uit.

Voor LIMfm is het de uitdaging om tussen de vele radiostations een stempel te drukken. De nadruk zal vooral ook komen te liggen op nieuws en actualiteiten, naast verschillende programma's. Het station zal zich richten op een zo breed mogelijk publiek. Informatie en voorlichting staan centraal. "We zijn via de radio weliswaar niet in alle districten nog te beluisteren, maar via internet zijn wij wel wereldwijd te ontvangen".

Limburg bruist van energie. Hij heeft diverse klinkende namen kunnen aantrekken voor het verzorgen van programma's. Hoewel alles nog niet technisch honderd procent is, vaart hij blind op het kompas van technisch manager Ted Jantz. LIM Media beschikt ook over een tv vergunning en zal over enkele maanden op kanaal 35 te volgen zijn. Limburg zit ruim 30 jaar in de media. Hij heeft onder andere gewerkt bij KBC als omroeper/nieuwsdienst, bij Radio Apintie, was hij programmamaker en eindredacteur bij Kankantri en Sky radio & tv. Hij was eveneens programmamaker bij SRS. Van 2010-2017 was hij perschef bij het Kabinet van de President en daarna tot 2020 directeur van het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January