Suriname ook te sterk voor Guyana
01 Feb 2022, 20:58
foto
Jamilho Rigters
Foto: svb.sr


Het treffen tussen Suriname en Guyana op de laatste wedstrijddag van het driehoekstoernooi van de SVB was vanwege de geschiedenis tussen deze twee buurlanden, nogal geladen. Suriname begon heel goed aan de wedstrijd en nam binnen een kwartier de leiding via Jamilho Rigters. Stanley Menzo wint dus ook zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Suriname. Guyana is verslagen met 2-1.

Er waren meer mogelijkheden voor Natio om verder uit te lopen, maar het leder ging niet meer in het Guyanese doel. Na een halfuur spelen kreeg Guyana meer vat op het spel en creëerde ook enkele kansen, echter hield de Surinaamse defensie stand. Spelers zochten de kleedkamers op bij een 1-0 stand.

Ook in deze wedstrijd kende Natio een flitsende start van de tweede helft. Rigters schoot al vroeg vanuit links de bal fraai in het doel van de Guyanezen: 2-0. Hierna zette Guyana even druk, maar de gasten hielden dit niet lang vol, waardoor Suriname weer kon overnemen. Halverwege deze speelperiode gunde Menzo meer lokale spelers wat speeltijd. Hoewel Natio het beste deel van het spel in handen bleef hebben, slaagden de gasten er toch in om op een onbewaakt moment een tegendoelpunt te maken: 2-1.

Mireille Hoepel
Advertenties