RCR Zorghotel verwelkomt na 4 jaar cliënt uit Nederland
17 Jan, 06:41
foto
Na bijkans vier jaar verwelkomt RCR Zorghotel een cliënt uit Nederland voor geïndiceerde zorg. De leiding van RCR is optimistisch over de toekomst.


RCR Zorghotel heeft na bijkans vier jaar weer een cliënt die via de verzekering in Nederland in Suriname mag verblijven. Dit op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Algemeen directeur Radjinder Thakoersingh en general manager Wayne Telgt spreken van een mijlpaal. Het Zorghotel moest aan diverse voorwaarden voldoen om cliënten uit Nederland te kunnen verwelkomen. Er is vooral behoefte bij ouderen om gebruik te maken van de WLZ om een tijdje in Suriname te verblijven en de geïndiceerde zorg vergoed te krijgen.

Thakoersingh en Telgt zeggen in gesprek met Starnieuws dat deze faciliteit niet alleen bedoeld is voor mensen in Nederland van Surinaamse afkomst. Iedereen is welkom. Het Zorghotel is ook open voor Surinamers die hier wonen en willen revalideren. Daar wordt al gebruik van gemaakt. Intussen is begin deze maand ook een huisartsenpost in het Zorghotel, waardoor mensen verzekerd zijn van medische zorg. 

Na een lange voorbereiding van ruim een jaar, zeker ook gelet op de Covid-situatie, zijn alle faciliteiten in orde gekomen om mensen op basis van WLZ te kunnen ontvangen in het Zorghotel. Het lokale team is extra getraind op de eisen die gesteld worden door de verzekeraars en cliënten. "Wij helpen mee om de kwaliteit van de zorg te ontwikkelen. Door medisch toerisme wordt ook de economie versterkt", stelt Thakoersingh. "Wij brengen mensen met valuta binnen. Suriname wordt op de kaart gezet. Er wordt geïnvesteerd in kennis, kunde en werkgelegenheid". "Wij zijn er trots op dat wij dit hebben neergezet in Suriname", voegt Telgt er aan toe. 

Thakoersingh voert aan dat de zorg verder wordt uitgebreid. Binnenkort kunnen mensen weer dialyseren in het Zorghotel. Mensen die met vakantie naar Suriname komen, kunnen dan ook geholpen worden. Diverse specialisten hebben belangstelling om hun bijdrage te leveren. "Wij staan aan het begin van de ladder waar veel mogelijk is", zegt Telgt.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May