Volksgezondheid geeft richtlijnen voor zelftest Covid-19
11 Jan 2022, 17:08
foto


Het ministerie van Volksgezondheid adviseert mensen die over een Covid-test beschikken om deze uit te laten voeren door de huisarts. Op de huisartsen wordt een beroep gedaan om de uitvoering van de zelftest te laten plaatsvinden onder hun supervisie voor de bij hen ingeschreven patiënten. Het resultaat moet daarna door de arts worden doorgegeven aan het BOG.

Het is inmiddels bekend dat er op diverse plekken in Suriname antigeen sneltesten voor de diagnostiek van Covid-19 worden verhandeld. Hoewel het ministerie niet tegen de toepassing van thuis zelftesten is, worden er enkele aanbevelingen gedaan. Er wordt momenteel gewerkt aan een instructiefilmpje voor de juiste procedure van sneltesten.

Niet alle antigeen testen welke verkrijgbaar zijn, zijn even betrouwbaar. Het is belangrijk dat voor de diagnostiek van Covid-19 er een betrouwbare test wordt gebruikt. Op importeurs en/of bedrijven die antigeentesten verhandelen, wordt dringend een beroep gedaan om slechts testen in te voeren en te verhandelen die voorkomen op de lijst van aanbevolen antigeentesten.

Om de druk op de swabposten enigzins te verminderen, heeft het ministerie de openingstijden van de covid-19 swabposten bij het BOG en Tropclinic vanaf maandag verruimd naar 20.00 uur. Met de verruiming wordt getracht om de drukte bij de swabposten te verminderen.   

Advertenties

Saturday 03 June
Friday 02 June
Thursday 01 June