Pakistan: Veel doden door zware sneeuwval
08 Jan 2022, 14:40
foto
Mensen staan ​​naast auto's die vastzitten onder omgevallen bomen op een besneeuwde weg, in Murree, ten noordoosten van Islamabad, Pakistan. (Foto's: Reuters)


In het noorden van Pakistan zijn zeker 21 mensen omgekomen nadat ze door zware sneeuwval vastzaten in hun voertuigen. Het leger probeert wegen vrij te maken en degenen te redden die nog steeds vastzitten in de buurt van het heuveldorp Murree.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Sheikh Rashid kwamen ongeveer 1.000 voertuigen vast te zitten op een snelweg tijdens een sneeuwstorm.

Murree is een vakantieoord in de bergen ten noorden van de hoofdstad Islamabad. Lokale media meldden vrijdag dat toeristen vast kwamen te zitten door de sneeuw.

Meer dan 100.000 auto's waren de afgelopen dagen Murree binnengereden om de ongewoon zware sneeuwval te zien. Dit veroorzaakte een enorme verkeersopstopping op de wegen die de stad in en uit leiden, aldus de politie.

Volgens de politie waren zeker zes mensen doodgevroren in hun auto, maar het is nog niet duidelijk hoe anderen zijn omgekomen. Als mogelijke reden is verstikking na het inademen van dampen genoemd. Het gebied is inmiddels uitgeroepen tot rampgebied en zijn mensen opgeroepen weg te blijven.

"Mensen worden geconfronteerd met een verschrikkelijke situatie", vertelde Usman Abbasi, een toerist die vastzat in de stad waar nog steeds zware sneeuw viel, telefonisch aan het persbureau AFP. "Niet alleen de toeristen, maar ook de lokale bevolking kampt met ernstige problemen", waaronder gas- en watertekorten, voegde hij eraan toe.

Voertuigen die vastzitten onder omgevallen bomen zijn te zien op een besneeuwde weg, in Murree, ten noordoosten van Islamabad, Pakistan. (Foto: Reuters)

"Voor het eerst in 15 tot 20 jaar stroomden zo'n grote aantallen toeristen naar Murree, wat een grote crisis veroorzaakte", zei Rashid in een videoboodschap.

Premier Imran Khan was geschokt over de "tragische dood" van de toeristen. "Hebben opdracht gegeven tot onderzoek en strenge regelgeving ingevoerd om dergelijke tragedies te voorkomen", zei Khan in een tweet.

Murree werd in de 19e eeuw door de Britten gebouwd als medische basis voor de koloniale troepen.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April