DNA heeft 4 wetten op de agenda voor woensdag
28 Dec 2021, 11:26
foto


De Nationale Assemblee houdt woensdag een marathonzitting. In twee afzonderlijke vergaderingen zullen vier wetten worden behandeld. Doorgaans wordt op woensdag niet vergaderd omdat dan de Raad van Ministers bijeenkomt.

In de vergadering die voor 11.30 uur is geconvoceerd, staan twee belastingwetten op de agenda. Het gaat om nadere wijziging van de Inkomstenbelasting 1922 en nadere wijziging van de Wet Loonbelasting. De commissie van rapporteurs bestaat uit: Asis Gajadien (VHP/voorzitter), Rabin Parmessar (NDP), Chuanrui Wang (VHP), Jennifer Vreedzaam (NDP), Kishan Ramsukul (VHP), Ronny Asabina (BEP) en Josafat Kanape (ABOP).

De tweede openbare vergadering moet om 16.00 uur beginnen. Het Decreet Uitgifte Domeingrond en nadere wijziging van de Zegelwet staan op de agenda. Eerder zijn er heftige discussies gevoerd over grondconversie en de overdrachtskosten van grond (Zegelwet). Aangezien er felle tegenstand was over de grootte van de grondconversie en de kosten die ermee gepaard gaan, werd de wet geparkeerd voor nadere afstemming.

Blijkbaar zijn de inzichten nu gewijzigd, waardoor deze twee wetten weer ter tafel komen. Deze twee wetten zijn een initiatiefvoorstel van Asis Gajadien en Dinotha Vorswijk, die intussen minister is van Grondbeleid en Bosbeheer. In de commissie van rapporteurs hebben zitting: Mahinder Jogi (VHP/voorzitter), Patrick Kensenhuis (NDP), Miquella Soemar-Huur (ABOP), Ann Sadi (NDP), Ivanildo Plein (NPS), Ronny Asabina (BEP) en Roy Mohan (VHP).




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May