Belfort: Journalisten hadden geen keus dan in actie komen
16 Dec 2021, 09:03
foto
Assembleelid Edward Belfort


Assembleelid Edward Belfort (ABOP) vindt het goed dat een brede groep van journalisten en de Surinaamse Vereniging van Journalisten besloten hebben vicepresident Ronnie Brunswijk te boycotten. Het is volgens hem nodig om actie te ondernemen nu. "Hij moet zijn excuses aanbieden aan de journalist Jason Pinas, de journalistiek en de samenleving. De rovers van de telefoon van de journalist moeten worden gestraft. Er moet een gedegen onderzoek komen van het Openbaar Ministerie. En dit alles is gebeurd onder toeziend oog van de vicepresident van het land", voert Belfort aan in gesprek met Starnieuws. De boycot is om 00.00 uur ingegaan en duurt in eerste instantie twee maanden.

Belfort heeft informatie dat Brunswijk de mensen die voor de Volkscredietbank staan bewogen heeft om naar De Nationale Assemblee te komen. "Zij moesten tekeer gaan tegen mij. Maar ik had een ingeving om niet naar de vergadering te gaan die dag en gelukkig maar. Brunswijk is uitgevaren tegen de journalist omdat de foto zou bewijzen dat hij geld genomen had om de mannen te gaan betalen. Omdat hij betrapt is, is hij boos geworden. Hij heeft aanleiding gegeven om op te treden tegen de journalist", stelt de volksvertegenwoordiging.

Brunswijk gaat absoluut niet vrijuit voor wat zich voltrokken heeft bij het huis van de democratie, benadrukt Belfort. Hij schreeuwde naar de journalist dat hij geen foto's mag maken van de binnenkant van de auto. Tot dan waren de lijfwachten nog niet in actie. De brute wijze waarop Pinas in wurggreep is gehouden, op de grond is gesmeten, getrapt en zijn telefoon is geroofd, heeft plaatsgevonden onder toeziend oog van Brunswijk. "Hij kan niet zeggen dat hij niet verantwoordelijk is voor het optreden van zijn beveiliging. Zou hij dat ook zeggen als iemand was doodgeschoten?" betoogt Belfort.

"Noblesse oblige, zeggen de Fransen. Adeldom verplicht. Brunswijk is vicepresident en hij moet het juiste voorbeeld geven. Hij is een hoge boom en dan woon je in een glazen huis. Door de wijze waarop de vicepresident zich opstelt, schaadt hij het imago van het land. Hoe willen wij investeringen aantrekken op deze manier. Brunswijk dient zich op correcte wijze te gedragen in deze hoge ambt", benadrukt de volksvertegenwoordiger.

De journalist is niet alleen mishandeld, maar beroofd van zijn telefoon. "Dit is pure beroving met geweldpleging, terwijl de vicepresident erbij stond en ernaar keek. Dan kan hij zijn handen in niet onschuld wassen. In de verklaring van de regering wordt er niks gezegd over het gedrag van de tweede man van het land. Het gebeurde is een dieptepunt. Wij komen uit een moeilijke periode waarbij moeizaam de democratie is hersteld." Belfort vindt dat journalisten geen andere keus hebben dan de vicepresident te boycotten, want de maat is nu vol.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May