Hoofdverdachte A-Team cocaïne diefstal krijgt 8 jaar celstraf
12 Aug 2011, 18:30
foto
De rechtbank veroordeelde Clarence Westenberg in de geruchtmakende verdwijning van de cocaïne diefstal uit de kluis van A-Team in 2009.


De hoofdverdachte Clarence Westerberg hoorde vandaag een gevangenisstraf tegen zich uitspreken van acht jaar. Hij kreeg verder twaalf maanden voorwaardelijk en een geldboete van SRD 15.000. De rechter heeft na een proces van bijkans twee jaar bewezen gevonden dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het stelen van 90.3 kilogram cocaïne uit de kluis van het Arrestatie Team (A-Team), uitlokking tot criminele activiteiten en witwaspraktijken. De diefstal heeft plaatsgevonden in september 2009.

Westerberg kreeg de hoogste straf, terwijl de andere vijf verdachten voorwaardelijk of met de tijd in voorarrest doorgebracht, vrijkwamen. De verdachten R.V, M.V en A.A werden bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. De verdachte W.W kreeg een gevangenisstraf van twaalf maanden voorwaardelijk. De verdachte W.W. kreeg een maand voorwaardelijk straf opgelegd.

De cocaïne was aan het A-team toevertrouwd om op een nader te bepalen dag vernietigd te worden. Deze kwestie bracht het Korps Politie Suriname in verlegenheid, gezien het speciaal karakter van deze eenheid. Nadat de diefstal bekend werd, zijn het hoofd en onderhoofd van het A-Team vervangen en werden veertien leden op non-actief gesteld. Enkelen van hen werden meteen ontslagen. In het begin verschafte de politie weinig informatie over het gebeurde. Pas nadat twee van de verdachten waren aangehouden en voorgeleid, gaf justitie informatie vrij.
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November