Barricade Afobakaweg opgeheven na bemiddeling Brunswijk
29 Nov, 19:42
foto
Boze bewoners van Brokopondo hadden de Afobakaweg gebarricadeerd. Na bemiddeling van waarnemend president Ronnie Brunswijk is de wegblokkade opgeheven. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


Door bemiddeling van vicepresident Ronnie Brunswijk is een barricade die vanmorgen was opgeworpen door bewoners van het dorp Asigron en omgeving op de Afobakaweg, opgeheven. De mensen zijn er niet over te spreken dat de afslag naar het dorp Asigron reeds geruime tijd in slechte staat verkeert. De weg is momenteel zelfs op de fiets moeilijk begaanbaar. De bewoners hebben zich meerdere keren hierover beklaagd bij de districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo, echter zonder succes.

Brunswijk heeft via het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport opdracht gegeven om onmiddellijk in gesprek te gaan met de bewoners, meldt het directoraat Volkscommunicatie. Mendelzoon heeft de mensen vandaag toegesproken en een update gegeven over de kwestie. Hij benadrukte dat de leiding van het commissariaat bekend is met de slechte staat van de weg en bezig is te werken aan een oplossing. Volgens de dc zijn er vorige week gesprekken geweest met de bedrijven die economische activiteiten ontplooien in het gebied. De bedrijven is gevraagd hun ondersteuning te verlenen voor de rehabilitatie van de slechte wegen in het district.

Er is voor later deze week nog een gesprek op schema met de Staatsolie Power Company, Grassalco en NV Rosebel om na te gaan wat het traject zal zijn van de rehabilitatie. Volgens Freddy Linga, beleidscoördinator op het  commissariaat van Brokopondo, moeten nog enkele zaken in orde gemaakt worden voordat de wegen kunnen worden aangepakt. De opmetingen van de wegen en het aanvoeren van materiaal en machines zijn enkele zaken die nog moeten plaatsvinden. Het commissariaat verwacht dat er heel gauw een start gemaakt zal worden met de werkzaamheden.
Advertenties