Haïti: Bende eist US$ 17 miljoen voor ontvoerde zendelingen
19 Oct, 19:53
foto
Een van de ingangen naar het Christian Aid Ministries complex in Titanyen, aan de rand van Port-au-Prince, Haïti. De ontvoering van Amerikaanse missionarissen heeft de internationale bezorgdheid over bendegeweld in Haiti heeft aangewakkerd. (Foto: Reuters)


Een Haïtiaanse bende die een groep Amerikaanse en Canadese missionarissen heeft ontvoerd, vraagt ​​17 miljoen dollar om hen vrij te laten, meldt de Wall Street Journal vandaag. De krant verwijst daarbij naar een Haïtiaanse functionaris.

Minister van Justitie, Liszt Quietl, zei dat de FBI en de Haïtiaanse politie in contact staan ​​met de ontvoerders en streven naar de vrijlating van de missionarissen die afgelopen weekend buiten de hoofdstad Port-au-Prince zijn ontvoerd door een bende genaamd 400 Mawozo, meldde de Journal.

Onderhandelingen kunnen weken duren, vertelde Quietl aan de Journal.

De groep van 16 Amerikanen en 1 Canadees bestaat uit zes vrouwen en vijf kinderen.

Ontvoeringen zijn brutaler en gewoner geworden in Haïti te midden van een groeiende politieke en economische crisis, met ten minste 628 incidenten alleen al in de eerste negen maanden van 2021, volgens een rapport van het Haïtiaanse non-profitcentrum voor analyse en onderzoek naar mensenrechten .

Haïtianen hebben maandag een landelijke staking opgezet om te protesteren tegen bendecriminaliteit en ontvoeringen, die al jaren toenemen en zijn verergerd sinds de moord op president Jovenel Moise in juli.
Advertenties