Mexico vindt bijna 2.000 illegale migranten op een dag
17 Oct, 16:29
foto
Asielzoekers lopen in het kader van het Migrant Protection Protocols (MPP)-programma over de internationale grensbrug Paso del Norte vanaf de Mexicaanse kant om hun asielverzoek voort te zetten in de Verenigde Staten, in Ciudad Juarez, Mexico. (Foto: Reuters)


Mexico identificeerde op één dag bijna 2.000 illegale migranten in het land, zei de regering zaterdag. Controleoperaties door het National Migration Institute (INM) op vrijdag leverden 1.957 migranten uit verschillende landen op, aldus de regeringsverklaring.

De meerderheid, 532 migranten, werd geïdentificeerd in de staat Oaxaca, waarvan 134 in Puebla en 86 in Veracruz. De rest werd gevonden in andere delen van het land.

De verklaring vermeldde niet of de migranten werden vastgehouden of waar ze naartoe werden gestuurd.

De Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken, Marcelo Ebrard, waarschuwde deze week dat de Verenigde Staten zwaarder moet investeren in Midden-Amerika als het de recordniveaus van de migratie naar het noorden wil vertragen.

Recordaantallen migranten zijn dit jaar door Mexico gereisd richting de Amerikaanse grens, op de vlucht voor geweld en economische crises als gevolg van de Covid-19-pandemie.
Advertenties