OM wijzigt strafeis Van Trikt naar tien jaar
16 Oct, 00:00
foto
Lilian Ferrier, moeder van Robert van Trikt is op elke zitting aanwezig.


Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein heeft vrijdag haar strafvoorstel van twaalf jaar tegen voormalig governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, gewijzigd naar tien jaar. Zij bracht deze wijziging, omdat de aanvulling van het strafbare feit ‘deelneming aan een criminele organisatie’ door de kantonrechter is afgewezen.
 
In haar requisitoir had de vervolgingsambtenaar dit strafbare feit meegenomen en twaalf jaar gerekwireerd. Het boetevoorstel van een half miljoen SRD geëist of 18 maanden gevangenisstraf, staat overeind. Het Openbaar Ministerie (OM) bracht geen wijziging in het strafvoorstel tegen zakenpartner en medeverdachte Ashween Angnoe. Voor hem is de strafeis van 5 jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 150.000 of een hechtenis van 12 maanden gedaan.
 
Klein zei verder dat zij de verweren van de verdediging gemotiveerd heeft weerlegd en aangetoond dat die niet valide zijn. “Zowel in het requisitoir als in de repliek is door de vervolging duidelijk aangetoond dat de handelingen van de verdachten gericht waren op corruptie. Het oogmerk is tevens aangetoond met verwijzing naar de bewijsmiddelen en wetenschappelijk onderzoek betreffende de gedragingen en handelingen van daders van corruptie, gepleegd binnen organisaties”, zei Klein. Advocaten Irvin Kanhai, John Kraag en Benito Pick reageren op 9 november op de repliek.
Advertenties