Politie stelt verdachte KFC beroving abusievelijk in vrijheid
15 Oct, 16:42
foto


De politie heeft D.D. (19), een medewerker van KFC, donderdagavond abusievelijk in vrijheid gesteld. D.D. was aangehouden voor de roofoverval bij KFC aan de Lalla Rookhweg.

Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt dat de familie van D.D. haar heeft gebeld over de invrijheidstelling. Volgens haar is de abusievelijke invrijheidstelling niet voor de rekening van de verdachte. Zij zegt dat er voldoende veiligheidskleppen zijn ingebouwd bij de invrijheidstelling van een verdachte. Er komt een stuk van invrijheidstelling van het Parket waarbij de politie de naam van de verdachte nagaat, voordat zij overgaat tot de invrijheidstelling. Het is niet bekend waar de fout is gemaakt. D.D. zou vandaag worden voorgeleid bij het Parket en de rechter-commissaris.

De jongeman ontkende in eerste instantie bij de politie schuldig te zijn aan de beroving. Hij heeft naderhand bekend samen met een collega en een andere man de daad te hebben uitgevoerd. Omdat op camerabeelden te zien is dat hij een beweging maakt met zijn hoofd, wordt hij in verband gebracht met de beroving. 

De gewapende roofoverval heeft vorige week plaatsgevonden. Twee criminelen namen bijna SRD 75.000 weg. Zij overrompelden de manager om het geld weg te nemen. Het was op dat moment sluitingstijd van het restaurant. Een van de indringers was gewapend met een vuurwapen. Samen met zijn kompaan had hij de plaats aangedaan op een bromfiets.
 
Advertenties