Braziliaanse zorgbedrijf schrijft ineffectieve Covid-19-medicijnen voor
06 Oct, 13:16
foto
In Brazilië hebben sommige artsen ineffectieve medicijnen uitgedeeld aan Covid-19-patiënten. (Foto: Reuters)


Er is een veiligheidsonderzoek gestart tegen het Braziliaanse zorgbedrijf Hapvida Participacoes dat  hydroxychloroquine heeft voorgeschreven aan Covid-19-patiënten. Hapvida gaf toe dat het hydroxychloroquine voorschreef in de begindagen van de gezondheidscrisis, toen het nog geloofde dat het patiënten ten goede zou kunnen komen. Maar het zei dat die recepten nooit overeenkwamen met de "meerderheid" van de medicijnen die het voorschreef.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het het medicijn niet langer voorschrijft. Lokale media hebben gemeld dat artsen in de noordoostelijke deelstaat Ceara beweren dat het bedrijf het voorschrijven van ineffectieve medicijnen voor Covid-19-patiënten, zoals hydroxychloroquine, heeft afgedwongen.

Sommige artsen hebben hydroxychloroquinesulfaat, azitrophar en chloroquinedifosfaat uitgedeeld aan mensen die positief zijn getest op Covid-19, als onderdeel van een remediekit voor behandeling, in de riviergemeenschap Santo Ezequiel Moreno. Tijdens de uitbraak van de coronaviruspandemie reisden gezondheidswerkers naar gemeenschappen langs de rivier om de kit uit te delen. Zo ook in de gemeente Portel, op het eiland Marajo in de deelstaat Para.

Een Braziliaans congresonderzoek heeft Prevent Senior, een particuliere ziektekostenverzekeringsmaatschappij, onderzocht voor het naar verluidt voorschrijven van ineffectieve medicijnen en het uitstellen van IC-opnames tijdens de pandemie.

Hapvida zei dat het 1.000 ICU-bedden heeft geopend, 6.000 gezondheidswerkers heeft aangenomen en zijn ziekenhuisnetwerk heeft uitgebreid tijdens de pandemie.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August