Ramdin: Vaccinatie/sneltest vereist voor toegang werkvloer
29 Sep 2021, 00:00
foto


Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) heeft drastische maatregelen getroffen om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan op de werkvloer. Vanaf 4 oktober worden functionarissen die gevaccineerd zijn, toegelaten tot het ministerie op vertoon van hun vaccinatiestatus. Degenen die niet gevaccineerd zijn, moeten elke week het resultaat van een sneltest overleggen. Voor functionarissen die zich niet wensen te confirmeren aan het bepaalde en daarom niet aan het werk verschijnen, zal onwettig verzuim aangerekend worden.

In een memorandum van Bibis, deelt directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman, namens minister Albert Ramdin dat door de stijging van de besmettingen verdere maatregelen noodzakelijk zijn. Dit is nodig om de Covid-19 situatie op de werkvloer zo effectief mogelijk te kunnen managen en beheersen. Ondanks verschillende maatregelen en inzet om het vaccinatiebereik te vergroten, heeft het ministerie de afgelopen weken te maken gehad met een verhoogd aantal besmettingen. Het gevolg hiervan is dat sommige afdelingen en secretariaten voor een periode helemaal in isolatie werden geplaatst, waardoor stagnatie van werkzaamheden optreedt.

Minister Ramdin om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij niet komt aan iemands recht om een eigen keuze te maken, maar hij heeft wel het recht om te beschermen en de dienstverlening te continueren. Het is volgens de bewindsman noodzakelijk om duidelijke actie te ondernemen. Het gaat om een nieuwe situatie, waardoor er ook nieuwe regels nodig zijn, meent Ramdin. "Ik ben gewoon duidelijk over mijn verantwoordelijkheid, maar ik kan nooit accepteren dat iemand anders onverschilligheid mijn welzijn gaat beïnvloeden", stelt de bewindvoerder op Bibis. "Ik kom niet aan ieders individueel recht op een keuze, maar dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Beseft men wel hoe ernstig de situatie is!"

U kunt het memorandum hier downloaden.
pdf-icon.gif Covid-19_maatregelen_Bibis.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May