Ramadhin: Uitdagingen 4e Covid-golf groter
30 Aug 2021, 02:48
foto
Covid-besmettingen van gemiddeld zeven dagen van 13 maart 2020 tot en met 26 augustus 2021. De drie golven zijn goed te zien. Nu heeft de vierde golf zich aangediend. (Bron: BOG/Volksgezondheid)


Nu Suriname zich in de vierde golf van Covid-19 bevindt, zijn de uitdagingen groter. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid antwoordt op een vraag van Starnieuws dat het zorgpersoneel weer onder druk komt te staan. Ook zal meer geld vrijgemaakt moeten worden.

De deltavariant kan voor meer besmettingen zorgen. De handhaving van de maatregelen blijft achter. Er worden heel wat feesten georganiseerd, terwijl diverse groepen het samenscholingsverbod van meer dan tien personen, compleet negeren. Ook politieke partijen bezondigen zich hieraan. De minister vindt dat wederom boetes moeten worden uitgedeeld bij superspread events en bij overtreding van de regels.

Met het oog op de vierde golf worden de ziekenhuizen en isolatieplekken weer in gereedheid gebracht om de situatie het hoofd te bieden. De bewindsman zegt dat de voorlichting en preventie opgevoerd worden. Ook de Medische Zending is dagelijks bezig mensen uit te leggen wat het belang is van vaccinatie. De minister constateert dat het bewustzijn aan het toenemen is.

Zondag is begonnen met het inenten met het Pfizer vaccin in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen hiermee worden ingeënt. De deltavariant maakt veel jonge slachtoffers wereldwijd. Er zijn genoeg vaccins volgens Ramadhin om de ruim 60.000 jeugdigen tussen 12 en 18 jaar te kunnen vaccineren. De covid-maatregelen zijn geldig tot 31 augustus. Voor dinsdag wordt er een persconferentie gepland om de samenleving meer informatie te kunnen verstrekken.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April