Nieuwe afgezanten China en Verenigde Arabische Emiraten
25 Aug 2021, 02:51
foto
De nieuwe Chinese ambassadeur Jing Han. (Foto's: CDS)


Ambassadeur Jing Han van de Volksrepubliek China en ambassadeur Saleh Ahmed Alsuwaidi van de Verenigde Arabische Emiraten, hebben maandag hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chan Santokhi. Jing Han zei het een eer te vinden om deel te mogen zijn van de bilaterale betrekkingen tussen China en Suriname en ook Alsuwaidi hoopte op een goede samenwerking.

Suriname en China hebben dit jaar precies 45 jaar diplomatieke betrekkingen. Jing Han merkte op dat de relatie Suriname-China in een versneld tempo is gegroeid en de samenwerking op verschillende gebieden heeft geleid tot een positieve relatie. Jing Han is op dit moment bezig met het voorbereiden van een formeel staatsbezoek van president Santokhi aan China. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS)     zegt dat Suriname uitkijkt naar de versteviging van de betrekkingen op win-win basis. Het land is bezig wereldwijd goede relaties op te bouwen met landen die een rol kunnen vervullen bij de economische ontwikkeling. De Communicatiedienst Suriname tekent op dat er hierbij wordt gekeken naar investeerders voor verschillende grote projecten.

Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April