Verdachte verkrachting twee jongedames vrij
03 Aug, 07:21
foto


Een man, die was aangehouden op verdenking van de verkrachting van twee jongedames, is in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt dit.

Nibte zegt desgevraagd dat de bewaring van de verdachte is geweigerd welk als gevolg heeft dat de man in vrijheid is gesteld. De verdachte heeft aangegeven dat de jongedames valse aangiftes tegen hem hebben gedaan. Hij vermoedt dat de dames bang waren voor hun vriend en een ander verhaal hebben opgehangen wat niet klopt.

De advocaat deelt mee dat er een telefoon bij haar cliënt in beslag is genomen. Zij had vanaf het prille begin om onderzoek gevraagd, maar dat is nooit geweest. Zij benadrukt dat het recht op verdediging van de man hierdoor is geschaad. De verdachte heeft verklaard dat hij vanaf het begin contact had met de jongedames en hen niet heeft verkracht.

De jongedames hadden in eerste instantie verklaard dat zij waren gedrogeerd. Uit een medisch onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van drogeren, maar wel vermoedelijke alcohol intoxicatie.
Advertenties