Kanhai: Bouterse zal vrijdag zijn laatste woord voeren
29 Jul, 00:00
foto
Ex-legerleider Desi Bouterse en zijn raadsman Irvin Kanhai na de zitting eerder dit jaar. (Foto: Raoul Lith)


Ex-legerleider Desi Bouterse zal vrijdag aanwezig zijn op de zitting van de Krijgsraad. Hij is klaar om zijn laatste woord te voeren in de 8 december verzetszaak, zegt zijn raadsman Irvin Kanhai in gesprek met Starnieuws. Kanhai heeft zijn pleidooi van zo'n 20 pagina's voorbereid. Hij verwacht dat Bouterse enkele onthullingen zal doen in zijn laatste woord, waarbij hij op de gehele zaak zal ingaan.

"Mijn cliënt zal aangeven wie allemaal betrokken zijn bij de zaak. Nederland gaat helemaal niet vrijuit", geeft de raadsman een schot voor de boeg. Kanhai zegt dat hij in zijn pleidooi ook zal aangeven hetgeen de auditeur-militair bij de behandeling van het 8 december strafproces had gezegd. Hij had volgens de raadsman aangegeven niet te twijfelen dat er een invasie op komst was. "Ik zal deze zaken in herinnering brengen", merkt de advocaat op.

Bouterse is van plan diepgaand in te gaan op wat er zich heeft voltrokken, deelt Kanhai mee. "Een paar mensen en Nederland zullen het in hun broek doen. Het laatste woord van mijn cliënt zal van het Nederlands worden vertaald in het Engels en Spaans. Dit zal toegezonden worden naar de regio en Latijns-Amerika", kondigt de advocaat aan.

Indien Bouterse in de verzetszaak wordt veroordeeld, zal Kanhai meteen hoger beroep aantekenen.
Advertenties

Friday 20 May
Thursday 19 May
Wednesday 18 May