3 aanhoudingen voor verstrekken valse vaccinatiekaarten
25 Jul 2021, 14:46
foto


Een verpleegkundige en zijn twee kompanen zijn gearresteerd voor valsheid in geschrifte in verband met het onrechtmatig verstrekken van vaccinatiekaarten. Zij hebben vaccinatiekaarten verkocht aan personen. Een bedrag van 40 euro moest worden betaald om in aanmerking te komen voor de vaccinatiekaart zonder het vaccin te krijgen.
 
De verpleegkundige heeft een volmondige bekentenis afgelegd dat hij op alle plaatsen waar hij was ingedeeld dit heeft gedaan. De personen gingen wel naar de plaats waar er gevaccineerd werd, maar de verpleegkundige spoot de vaccine niet in voor hen.

Er vond normaal telling plaats van het aantal gevaccineerde personen waar hij werkte waarbij hij deed alsof eenieder het vaccin had gekregen. Al de drie verdachten hebben hun verklaringen afgelegd bij de politie. Het is nog niet bekend hoe lang zij al bezig waren met deze valse praktijken.

Advocaat Maureen Nibte die de verpleegkundige rechtsbijstand verleent, was niet bereikbaar voor een reactie. De twee kompanen zochten naar de personen die een kaart wilden kopen. De verpleegkundige stond de vaccinatiekaarten af.

Het verdere onderzoek is nog gaande. Dan moet het ook blijken of de telling van het aantal gevaccineerden wel klopt.
Advertenties