Jubithana onaangenaam verrast met aankondiging actie Satca
04 Jul 2021, 07:41
foto
Minister Albert Jubithana van TCT.


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme is onaangenaam verrast over dat de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) acties heeft aangekondigd voor deze week. Hij heeft dit besluit via de media vernomen, terwijl het ministerie en de bond 'on speaking terms' zijn.

Satca heeft te kennen gegeven dat het vliegverkeer volgende week in gevaar is als de autoriteiten niet ingrijpen. De luchtverkeersleiders gaan het werk neerleggen en zullen in actie blijven totdat hun wensen zijn gerealiseerd. De bond is reeds twee maanden in beraad. Meegedeeld wordt dat op basis van goede trouw de protestactie beëindigd is na gesprekken met vicepresident Ronnie Brunswijk. Al langer dan vijf jaar vecht de bond om uit het FISO-systeem te treden.

Minister Jubithana heeft zaterdag op een persconferentie meegedeeld dat de Satca een herwaardering wil hebben van de luchtverkeersleiders. Mensen die nu rond de SRD 5.000 verdienen, zouden tussen de SRD 18.000 en 20.000 moeten verdienen volgens de bond. Deze bedragen kunnen niet betaald worden, voert Jubithana aan. Het zou ook in de gehele linie voor problemen zorgen. Hij merkt op dat de vicepresident aan ze heeft doorgegeven dat er gewerkt wordt aan oplossingen, terwijl ook toezeggingen gedaan zijn voor betaling met terugwerkende kracht.

De Satca wil een integrale oplossing en kan zich niet in terugvinden dat de regering hier niet voor kiest. De minister merkt op dat uittreden uit FISO veel breder moet worden besproken. Hij merkt op dat de regering haar bereidwilligheid heeft getoond en vindt het jammer dat via de media is vernomen dat acties zullen worden gevoerd. Jubithana zegt in gesprek te blijven met de Satca.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May