OW-crisisteam zet zich schrap voor calamiteiten
18 Jun, 10:37
foto


Een speciaal crisisteam van het ministerie van Openbare Werken (OW) is vandaag gestart met het evalueren van de condities in alle gebieden, waar zich in de afgelopen periode ramp- en crisissituaties hebben voorgedaan. Het is de bedoeling dat in de verre toekomst dit soort omstandigheden worden geminimaliseerd. OW-minister Riad Nurmohamed stelt dat niet gewacht moet worden tot wanneer een ramp zich heeft voltrokken.

Het crisisteam heeft als hoofdtaak duurzaam te investeren bij rampen en crisissituaties. Het ministerie van OW is voornemens tools te ontwikkelen voor de burger in soortgelijke situaties, maar zal ook duurzaam gaan investeren in kennis, technologie en acties. Deze investeringen zullen hun diensten bewijzen bij rampen op het gebied van infrastructuur, zoals het instorten van een brug, een weg die weggespoeld is, een dijk die is doorgebroken of als er sprake is van enorme schade door rukwinden, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Het crisisteam is benoemd voor vijf jaren en zal informatie moeten geven over eventuele, voorspelde calamiteiten, zoals rampen of een niet verwachte gebeurtenis die ernstige schade kunnen veroorzaken en hoe daarbij moet worden opgetreden.
Advertenties