Ontvluchte arrestanten zullen gedagvaard worden
15 Jun, 02:58
foto


Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om de ontvluchte verdachten bij de aanhouding, ook te dagvaarden voor het ontvluchten na vrijheidsbeneming. Persofficier Maritza Bobb zegt dat het zal gebeuren op basis van artikel 242a van het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 242a van het Wetboek van Strafrecht: Degene die, na op openbaar gezag of krachtens rechterlijke uitspraak of beschikking van zijn vrijheid is beroofd, zich daaraan, al dan niet met behulp van derden, onttrekt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren en geldboete van de vierde categorie.

Bobb legt uit dat het Wetboek van Strafrecht een wijziging heeft ondergaan waarbij de mogelijkheid voor het Openbaar Ministerie is, dit artikel mee te nemen. “Dan wordt het ook een signaal naar de anderen toe die voornemens hebben om te ontvluchten dat ze weten dat dit erbij komt naast hetgeen waarvoor zij al zijn aangehouden.”

Recent zijn dertien arrestanten van het cellenhuis Keizerstraat ontvlucht waarbij zes weer zijn aangehouden op verschillende locaties. De politie is een klopjacht begonnen om allemaal achter de tralies te krijgen.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September