Nederlands medisch team vrijdag in Suriname
01 Jun 2021, 18:43
foto


De speciale Nederlandse afgezant, voormalig directeur-generaal van het RIVM Marc Sprenger, vertrekt vrijdag naar Suriname. Met hem gaat een medisch team mee. De missie gaat de goederen vrijdag afleveren en kijken en luisteren wat exact nodig is om de noodsituatie rond Covid-19 met de Surinaamse medici onder controle te krijgen. Dit meldt de Rijksoverheid.

De ziekenhuizen en verschillende vaccinatielocaties zullen worden bezocht. Er gaat een team aan medici mee van ziekenhuizen uit geheel Nederland. Op dit moment wordt de missie volop voorbereid in samenwerking met meerdere partners. Er is nauw contact hierover met Volksgezondheid.

De volgende week komen de eerste 40.000 doses AstraZeneca aan. Ook wordt gewerkt aan het mogelijk maken van een donatie 50.000 doses Moderna, in twee tranches. Dit loopt vooruit op latere leveringen van in totaal 500.000 tot 750.000 vaccins AstraZeneca, afhankelijk van leveringen. Dinsdagmorgen is een eerste vrachtvliegtuig vertrokken met medische zuurstof en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE).
 
Sprenger is van huis uit arts microbioloog en epidemioloog en heeft gewerkt bij het RIVM en bij de WHO. Recent heeft hij zich beziggehouden met de bestrijding van het Coronavirus binnen het Caribische deel van het Koninkrijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May