Open Brief: President, zwicht niet voor politieke opportunisten
20 May, 14:31
foto


Aan de President van de Republiek Suriname
Zijne Excellentie de heer Chandrikapersad Santokhi

Paramaribo, 19 mei 2021

Betreft: Niet zwichten voor politieke chantage coalitiegenoot ABOP

Hooggeachte President Santokhi,

Met veel verbazing mocht het Surinaams volk de woorden aanhoren van ABOP-topper en broer van de vicepresident Leo Brunswijk waar hij de VHP-fractie kwalificeerde als 'hondsbrutaal'. De uitlatingen werden uitgerekend via staatsmedia gedaan. Inmiddels heeft het lid Dew Sharman, vicevoorzitter in het parlement, terecht aangegeven dat de uitspraak van Leo erg naïef en een uiting van infantiel besef van politieke gezagsverhoudingen, zijn.

Het schijnt dat de ABOP, bij monde van onder andere de heren Leo Brunswijk en Joel Martinus, vergeten zijn dat zij slechts een fractie van kiezers representeren in de politiek. Zeker in vergelijking met een nationaal gedragen en multi-etnische VHP. De geel-zwarte partij die door een disproportioneel kiesstelsel een stuk of 9 zetels heeft behaald, schijnt met de dag te vergeten wat de politieke normen en waarden zijn. De partij die naar schijnt alles kan doen om aan de macht te komen, weet blijkbaar geen houding meer. President, laten wij niet vergeten dat het dezelfde partij is die de buiging maakte voor Desi Bouterse, en dan ook nog eruit gegooid werd.

Excellentie President, middels dit schrijven, druk ik u op het hart om de fouten van de voormalige President Ronald Venetiaan niet te herhalen. Het was toen ook een gerommel met partners die een toon luider dan hun gewicht probeerden te zijn. Het niet tijdig een halt toeroepen van de chantage heeft ertoe geleid dat de partij President Venetiaan, ondanks wapenfeiten, van 15 naar 8 naar 4 zetels werd gereduceerd.

President, het volk heeft alle begrip voor de uiterst moeilijke situatie waaruit u en uw regeerteam het land bestuurt. Het volk beseft dat u op dit moment, de zwaarste lasten op uw schouders draagt. Maar het volk heeft ook vanaf dag één; de amateuristische en opportunistische show gezien. Zoon hier, dochter daar, buitenvrouw aan de overkant. Gronden in Marowijne, goudconcessie in Sipaliwini, de 100 containers hout kwestie, er schijnt geen einde aan te komen. Het is overduidelijk dat niet het volksbelang, maar de enge belangen van een groepje worden gediend.

President, het stoort dat uw vervanger, die terecht een medewerker van u is, niet naar het Nationaal belang kijkt. Het stoort dat de ontwikkeling van ons land wordt belemmerd door politieke amateurs die niet weten hoe het hoort. Het stoort dat zogenaamde prinsesjes en prinsen dezelfde wurgcontracten krijgen, als de NDP-periode. Het volk heeft niet hiervoor gekozen. Een dienstwagen is geen danspodium. Ministeries zijn beleidsdepartementen en geen koeien waarover je zegt, geef mij OW en Financiën. De hebzucht moet stoppen. Immers van degelijk en concreet beleid vanuit uw partner hebben wij weinig gemerkt. Het gedrag moet veranderen. Het besef moet gebracht worden!

Excellentie; Zwicht u niet onder de politieke chantage. Integendeel roept u het een halt toe!

President Santokhi, u heeft het draagvlak. De Surinamer van Nieuw-Nickerie tot aan Albina en van Paramaribo tot Kwamalasamutu en alles ertussenin staat achter u. President; Its time to act, now!

Sranan na luktu fu ala!


Serge Emanuels BSc.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October