Opa veroordeeld voor seksuele handelingen met elfjarige
20 Apr, 01:47
foto


Glen K. (73) is maandag veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zijn elfjarige kleindochter. Rechter Maureen Dayala heeft hem gevonnist tot 24 maanden celstraf waarvan 15 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar.

Ook moet de man SRD 870 en US$ 1.500 vergoeden aan het slachtoffer. Er was een vordering van schadevergoeding ingediend door de advocaat van het slachtoffer voor de gemaakte kosten aan de psycholoog en rechtsbijstand.

De rechter vindt dat bij het betalen van de tegenwaarde van US$ 1.500, de koers van de Centrale Bank van Suriname dient te gelden.

De man heeft steevast ontkend schuldig te zijn. Dayala zei bij het vonnissen dat het slachtoffer een gedetailleerde verklaring heeft afgelegd. Omdat het meisje steeds consistent is geweest in haar verklaring, twijfelde zij niet eraan.

De rechter vindt die verklaringen betrouwbaar. De rechter acht het strafbare feit wettig en overtuigend bewezen, ondanks de hardnekkige ontkenning van Glen K.

De rechter hield bij het vonnissen rekening met de ernst van het strafbare feit en de omstandigheden, maar ook met de verdachte die 73 jaar is en voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Opa Glen K. is op vrije voeten en verscheen in de rechtszaal. Met dit vonnis blijft hij vrij.
Advertenties