CBB-onderzoek voor betere dienstverlening
19 Apr, 02:48
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse zaken, geflankeerd door departmentsdirecteur Nasier Eskak en CCB-topper Anastatia Kanapé-Pokie. (Foto: Biza)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is ervan overtuigd dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een hele transformatie zal ondergaan. Deze week wordt gestart met het onderzoek 'Klantgerichte Verbeterpunten CBB. De minister vraagt de samenleving volop mee te doen aan dit onderzoek. Zij worden betrokken bij het klantvriendelijk helpen maken van deze dienst.

“Er is een transformatiebeleid uitgestippeld welke moet zorgen dat er verandering komt bij de bevolkingsadministratie”, deelt de CBB-directeur, Anastatia Kanapé-Pokie, mee. Zij laat via de Communicatie Unit van Binnenlandse optekenen dat het onderzoek de doelgroep van het CBB, de burger, centraal staat. De directeur wil weten wat de behoefte is bij de samenleving. Ze kijkt vol enthousiasme uit naar de resultaten van dit onderzoek. Op basis van de uitkomst zal het transformatiebeleid geformuleerd worden.

Biza-directeur, Nasier Eskak merkt op dat de stappen die nu worden genomen, moeten leiden tot een betere overheid, een excellente overheid. Hij wil de beste formule vinden door ambtenaren in de schoenen van beleidsmakers te plaatsen. Eskak vindt het belangrijk dat deze stap is genomen om verbetering aan te brengen. De oplossingen, opvattingen en de meningen van degenen die met deze werkzaamheden te maken hebben, worden meegenomen in het onderzoek. Minister Somohardjo legt uit dat het CBB met dit onderzoek efficiënter, professioneler en klantvriendelijker zal worden. Hij deelt mee dat de regering Santokhi/Brunswijk het besluit heeft genomen dat een deel van de inkomsten terugvloeit naar het CBB. Hierdoor kan het CBB zelfvoorzienend worden om de dagelijkse operaties uit te voeren.

De bewindsman deelt mee dat naast het onderzoek bij het CBB, binnenkort nog een onderzoek van start gaat onder de ambtenaren. Dit onderzoek heeft te maken met Public Sector Reform. Hij legt uit dat met het onderzoek van de bottom uit tot de top nagegaan zal worden wat de ambtenaren nodig hebben om vrijwillig vervroegd uit het ambtenarenapparaat te treden of met vervroegd pensioen te gaan. Tussen 40 en 50% van de beroepsbevolking is in dienst van de overheid. “We gaan naar verandering, langzaam maar zeker”. CBB gaat de eerste aanzet doen tot goede service.
Advertenties