Ramdin spreekt Guyanese collega; op weg naar Washington
10 Apr, 13:21
foto
Minister Albert Ramdin


Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin zal, in wachttijd tot de volgende vlucht naar Washington DC, op Cheddi Jagan Airport vandaag een werkbespreking hebben met zijn collega Hugh Todd van Guyana.

Naast de bilaterale samenwerking, zullen de bewindslieden ook de kandidatuur voor de secretariaat-generaal positie van Caricom bespreken, alsook de recente uitbarsting van Vulkaan Soufriere op St. Vincent and the Grenadines.

Ramdin en Todd zullen ook praten over de aanstaande virtuele ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, van de Verenigde Staten.

In Washington DC zal een delegatie bestaande uit ministers Ramdin, Armand Achaibersing (Financiën & Planning) en David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen) gesprekken voeren met IMF,  Wereldbank,  IDB, ministerie van Buitenlandse Zaken en ministerie van Financiën, alsook andere financiële instellingen. Bezoeken zijn ook gepland aan de US Congress, Development Finance Corporation, OAS Secretaris Generaal en de PAHO Directeur Generaal, antwoordt Ramdin op een vraag van Starnieuws.

In Houston en Miami staan ook gesprekken met verschillende oliemaatschappijen en businessorganisaties op het programma, inclusief het regionale kantoor van Newmont Suriname. De delegatie zal worden ondersteund door de waarnemend CEO van Staatsolie, Annand Jagessar en Karel Eckhorst, de onderhandelaar van Suriname voor het IMF programma.

Ramdin is na overleg met het staatshoofd van 10 tot 19 april voor privé plichtplegingen rakende zijn gezin in het buitenland. Hij zal in deze periode ook staatszaken afhandelen.
Advertenties