Soeknandan voorgedragen voor topfunctie Caricom
31 Mar 2021, 16:06
foto
Manorma Soeknandan, plaatsvervangend secretaris-generaal Caricom.


Ambassadeur Manorma Soeknandan is formeel voorgedragen als kandidaat-secretaris-generaal van de Caricom. Zij is plaatsvervangend secretaris-generaal van de Caribische organisatie.

Deze voordracht is gedaan tegen de achtergrond van het belang dat Suriname hecht aan het regionaal integratieproces, welke een goede basis biedt voor het realiseren van nationale en regionale ontwikkelingsdoelen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, die de brief namens de regering heeft verzonden naar de voorzitter van de Gemeenschapsraad (Community Council) van de Caricom, memoreert dat Suriname eveneens enorme waarde hecht aan de participatie van Surinamers in regionale en internationale organisaties.

De Community Council, bestaande uit onder andere ministers van Buitenlandse Zaken, zal medio april 2021 bijeenkomen om de procedure voor de selectie van de uiteindelijke secretaris-generaal vast te stellen. Hierna zal een advies worden uitgebracht aan de Staatshoofdenconferentie van de Caraïbische Gemeenschap, die het finale besluit zal nemen, meldt de Communicatie Dienst Suriname. Belize heeft ook een kandidaat voorgedragen voor de functie van secretaris-generaal.

Advertenties