Protest NDP en BEP procedure uitschrijven vergadering
25 Mar 2021, 14:38
foto
De fractieleiders Rabin Parmessar (NDP) en Ronnie Asabina (BEP) protesteren tegen het uitschrijven van de vergadering die in strijd is met het Ordereglement.


De fracties van de NDP en de BEP hebben in een schrijven aan Assembleevoorzitter Marinus Bee zwaar protest aangetekend over de voortzetting van de vergadering van vandaag. De convocaties zijn pas gisteravond naar de leden gestuurd, terwijl in het Ordereglement is aangegeven dat vergaderingen minstens 24 uur van te voren moeten worden uitgeschreven. De leden moeten stukken ook minstens 24 uur van te voren ontvangen. De uitgeschreven vergadering is niet volgens het Ordereglement plaatsgevonden.

De fractieleiders Rabin Parmessar (NDP) en Ronny Asabina (BEP) hebben op de benadrukt dat de convocatie verkeerd is uitgeschreven. Bij de verdaging van de vergadering dinsdag is niet meegedeeld door Bee dat de vergadering donderdag voortgezet wordt. Coalitiefractieleider Asis Gajadien merkte op dat Parmessar en Asabina lid zijn van de commissie van rapporteurs. Daar is afgesproken dat er dinsdag en donderdag vergaderd zou worden.

De NDP en BEP fractie blijven erbij dat de orde niet in de commissie wordt bepaald maar door de leiding van De Nationale Assemblee. Bee besloot om een einde te maken aan de discussie en op instigatie van Mahinder Jogi (VHP) bracht hij in stemming om de vergadering voort te zetten. Hij kreeg hiervoor groen licht van de coalitie (29 stemmen).  Bee merkte ook op dat de presentielijst is getekend door 42 leden, dus de vergadering is rechtsgeldig.

Melvin Bouva (NDP) voerde na een schorsing aan dat een verkeerde convocatie niet teniet wordt gedaan door stemming over de voortzetting van de vergadering. De Assembleevoorzitter had een spoedconvocatie kunnen uitschrijven toen hij merkte dat hij de aangegeven tijd in het Ordereglement niet zou halen. Na discussie over en weer, is de vergadering aangevangen.
pdf-icon.gif 21-480-_NDP_BEP_Fractie-Tijdige_ronddeling_van_stukken_en_convocaties.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May