Krishnadath mag SVB nogeens 4 jaar leiden
21 Mar 2021, 00:53
foto
John Krishnadath herkozen als voorzitter van de SVB. (Foto: René Gompers)


John Krishnadath mag voor een derde termijn voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn. Hij heeft de bestuursverkiezing van Ravin Changoer gewonnen met 29 tegen 21 stemmen. Het voltallige bestuur Krishnadath is herkozen. Er moest wel twee keer worden gestemd om bestuurslid Guillano Snip binnen te krijgen.

De stemming heeft plaatsgevonden bij het Emile de La Fuente sportcomplex. 50 leden hebben in de eerste ronde gestemd, 45 in de tweede. “Er was een tweede stemming nodig omdat 5 van zijn (Krishnadaths) bestuursleden al gekozen waren,” licht Guno Castelen van de verkiezingscommissie tegenover Starnieuws toe. “Hij had niet 30 plus 1 maar had 24 stemmen samen met met de Mielando Atompai en Rodney Oldenstam van de lijst van de tegenpartij. Volgens de statuten moest er een hertelling plaatsvinden voor die ene vacature.”

“In de tweede ronde heeft Snip 23 stemmen gehad, Oldenstam 21 en Atompai 1,” vervolgt Castelen. Op grond daarvan is meneer Snip gekozen, dus het bestuur Krishnadath is voltallig gekozen.” In de tweede ronde hebben 45 leden gestemd omdat 5 al vertrokken waren. “Volgens de statuten wordt bij de tweede stemming de persoon met de meeste stemmen gekozen. Bij de eerste stemming moet een kandidaat tenminste de helft plus 1 van het aantal stemmen hebben om gekozen te worden.” 

Atompai had in de eerste ronde 24 stemmen gekregen, net als Oldenstam, met wie hij samen op de kandidatenlijst stond, en Snip. Atompai zegt aan Starnieuws dat hij zich had teruggetrokken in de tweede ronde anders zouden de stemmen tussen hem en Oldenstam verdeeld raken. Zijn naam stond nog op de lijst, waardoor toch nog iemand op hem heeft gestemd.

Het bestuur is voor 4 jaren gekozen. De overige bestuursleden zijn: Waldo Gobardhan, Bidjai Mankoe, Dayasankar Mathoera, Roy Samuels en Faizal Abdoelgafoer, die nieuw in het team is.

René Gompers
Advertenties