NDP-fractie dient klacht in tegen notaris Kalisingh
09 Mar 2021, 14:31
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een klacht bij het Tuchtcollege ingediend tegen notaris Dewnarain Kalisingh. De notaris heeft volgens de NDP de oprichters van NV New Surfin onjuist geïnformeerd en hierdoor de informatie- en zorgplicht geschonden. Hij heeft verzuimd tijdig en duidelijk voor te lichten over de gevolgen van het handelen bij de oprichting en de opname van de natuurlijke personen Armand Achaibersing en Albert Ramdin in de acte.

Achaibersing en Ramdin bekleden hoge politieke functies, respectievelijk minister van Financiën & Planning, en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. In deze kwestie is volgens de NDP-fractie duidelijk sprake van belangenverstrengeling. Er is ook gehandeld tegen de Anti-Corruptiewet. De notaris is ook niet voortvarend te werk gegaan naar onderzoek van onder andere de doelen van de opgerichte NV.

De notaris heeft de akte volgens de NDP-fractie niet zorgvuldig voorbereid. De algemene beginselen van behoorlijk bestuur, alsmede de zorgplicht zouden zijn geschonden. Het edele beroep van het notarisambt is volgens de Assembleeleden naast zich neergelegd door Kalisingh. De geplaatste aandelen van SRD 510.000 is ook niet gemeld bij het Meldpunt voor Ongebruikelijke Transacties. De NDP-fractie hoopt dat het Tuchtcollege onder leiding van rechter Iwan Rasoelbaks met voortvarendheid de zaak in behandeling zal nemen.

U kunt de klacht van de NDP-fractie hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_aan_het_tuchtcollege_inzake_New_Surfin_NV.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May