Illegale Haïtianen in Brazilië gearresteerd
28 Feb, 15:13
foto
De illegale immigranten die in Brazilië zijn aangehouden. (Foto: CANU)


De Braziliaanse federale politie heeft 27 immigranten gearresteerd die illegaal Bom Fim zijn binnengekomen. In een verklaring zegt de Customs Anti-Narcotics Unit (CANU) van buurland Guyana dat ze de illegalen vrijdagavond en zaterdagochtend vroeg hebben aangehouden.  Van de gearresteerden zijn 26 Haïtiaanse staatsburgers en één Cubaan. Taxichauffeurs die klaar stonden om hen verder te vervoeren, zijn ook gearresteerd. De Haïtianen hebben Guyana illegaal verlaten.

"Sommige Haïtianen zijn de afgelopen week in Lethem aangekomen. Aanvankelijk werd hun de toegang tot Brazilië geweigerd, maar men vermoedde dat ze zouden proberen andere routes te gebruiken om over te steken, vandaar dat de informatie door CANU werd doorgegeven aan Braziliaanse tegenhangers, die vervolgens hun wetshandhavingseenheden in het gebied waarschuwden", staat in de verklaring van CANU.

De Braziliaanse federale politie en CANU hebben onlangs een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend via het ministerie van Buitenlandse Zaken om informatie uit te wisselen en gezamenlijke operaties uit te voeren waarbij verdovende middelen en andere criminele activiteiten betrokken zijn.

"Dit is één van de successen die uit deze regeling voortvloeien. Het verkeer van personen via niet-officiële oversteekplaatsen vormt niet alleen een veiligheidsrisico, maar ook een gezondheidsrisico vanwege de aanhoudende Covid-pandemie."
Advertenties