Advies Boeing geldt niet voor SLM
23 Feb, 12:53
foto


Surinam Airways meldt dat de B777-200ER, Bird of the Green Paradise, enige tijd aan de grond is op Schiphol vanwege technisch onderhoud. De maatschappij zegt kennis genomen te hebben van zowel de binnenlandse alsook de buitenlandse berichtgeving over het advies van vliegtuigfabrikant Boeing. Dit geldt echter niet voor Surinam Airways.

Boeing adviseert aan luchtvaartmaatschappijen alle B777-200 en B777-300 vliegtuigen met de Pratt & Whitney (P&W) motoren voorlopig aan de grond te houden totdat zij de aangekondigde extra inspecties op dit type motor hebben uitgevoerd.

De extra inspecties zijn aangekondigd nadat de rechtermotor van de B777 van het Amerikaanse United Airlines tijdens de vlucht in brand vloog. Surinam Airways die ook een B777-200 in haar vloot heeft, wenst uitdrukkelijk aan te geven dat de motoren op haar B777 van het merk Rolls Royce zijn en dat dit specifiek advies van Boeing niet geldt voor Surinam Airways.

Technici van zowel Surinam Airways alsook Lufthansa Technik zijn samen druk bezig het vliegtuig weer luchtwaardig te maken. Intussen wordt de route tussen Paramaribo en Amsterdam onderhouden door Air Belgium.