Parmessar: Regering misleidt samenleving over vervoerstoelage
17 Feb 2021, 12:02
foto
De missive van 9 december 2020 over vervoerstoelage bij gebruik van privé-auto's van ministers is niet teruggedraaid maar aangehouden.


De regering heeft besloten de verhoogde vervoerstoelage bij gebruik van privé-auto's van ministers niet terug te draaien, maar aan te houden voor de periode waarin solidariteitsheffing wordt geïnd. Dit blijkt uit de missive van de Raad van Ministers die de vorige week woensdag is aangenomen. NDP-fractieleider Rabin Parmessar is niet te spreken hierover. "Wij hebben in onze motie gevraagd om de verhoging onmiddellijk terug te draaien", zegt de politicus verontwaardigd in gesprek met Starnieuws.

De verhoging die op 6 augustus 2020 was doorgevoerd door de regering zal worden toegepast in deze periode. Het bedrag SRD 100 per dag voor ministers was gebracht naar SRD 227. De vicepresident mocht SRD 335 dagelijks declareren en de president SRD 400.

Per 1 januari mocht de president SRD 750 per dag (SRD 22.500 per maand) declareren als hij zijn privé-voertuig gebruikt voor de dienst. Het bedrag voor de vicepresident is SRD 625 per dag (SRD 18.750). Ministers mogen SRD 515 declareren. Dit komt neer op ruim SRD 15.450 op maandbasis. De uitvoering van deze missive wordt aangehouden, maar niet teruggedraaid. Dit wordt bevestigd door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken tegenover Starnieuws.

Parmessar vindt dit ongehoord. Hij vindt dat de regering en de coalitie de samenleving hebben misleid. Tijdens de Assembleevergadering waar deze kwestie door coalitie én oppositie aan de kaak is gesteld, werd een 'nep-regeringsvergadering' gehouden onder leiding van minister Albert Ramdin. Toen is gezegd dat de missive ingetrokken zou worden. "Nu is de samenleving gewoon in de maling genomen, want de missive is niet ingetrokken maar aangehouden", betoogt de NDP-fractieleider.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May