Vakbondsleider Edam dient minister Ramadhin van repliek
31 Jan 2021, 06:36
foto
Vakbondsleider Imro Edam spreekt de bondsleden vrijdag toe. De bond is in actie en deze is nog niet opgeschort.


“Ik vind persoonlijk dat minister Ramadhin spijkers op laag water zoekt. Hij moet gewoon zijn verantwoordelijkheid oppakken en eigenlijk doen wat hij behoort te doen met name voor de gezondheidszorg.” Zo reageert Imro Edam, bondsvoorzitter bij ‘s Lands Hospitaal, tegenover Starnieuws op uitspraken van de minister van Volksgezondheid. De bond is vrijdag in actie gegaan na een spoed algemene ledenvergadering. De reden is dat niet op tijd geld voor het uitbetalen van salarissen is overgemaakt door de overheid.

Volgens minister Amar Ramadhin schijnt het een trend te worden dat de bond bij 's Lands Hospitaal snel grijpt naar het uiterste actiemodel. Hij zal hierover een gesprek hebben met Edam die ook beleidsadviseur is op het ministerie. “Dus misschien moet hij me adviseren hoe het beter moet gaan, terwijl hij ook de bond op waardige wijze moet leiden", stelde Ramadhin. De vakbondsleider vindt dat de minister onnodig functies door elkaar haalt. Edam geeft aan dat hij in functie als beleidsadviseur meerdere malen geprobeerd heeft contact te leggen met de minister, echter zonder succes. Volgens Edam heeft Ramadhin twee keren gereageerd waarbij er situaties met de vakbond zijn ontstaan. “Als ambtenaar ben ik te werk gesteld als adviseur bij Volksgezondheid. En als vakbondsman geef ik leiding aan de bond bij ‘s Lands Hospitaal en andere bonden. Deze functies staan gescheiden van elkaar,” meent Edam.

De vakbondsleider geeft aan dat bepaalde zaken administratief wettelijk al zijn vastgelegd. “Ik moet toch niet de minister adviseren dat hij ervoor moet zorgdragen dat de medewerkers op tijd hun salaris gestort krijgen”. Hij vindt het een kwalijke zaak dat medewerkers later hun salaris ontvangen. Edam stelt dat de minister zelf heeft opgemerkt dat de verwerking drie werkdagen duurt. “Kan je dan niet beter plannen. Moet je dan hiermee geen rekening gaan houden”.

De bondsvoorzitter zegt dat sinds het aantreden van de minister zeven maanden geleden er nog geen officiële kennismaking is geweest met de bond. “We hebben op verschillende momenten wel om de tafel gezeten. Zeker twee zaken rakende de medewerkers. Maar tot nu toe is er formeel geen contact gemaakt met de vakbond”. Edam merkt op dat de bond open staat om te communiceren en ook bijdraagt aan oplossingen.

De bond heeft vrijdag een brief gestuurd naar de minister met de mededeling over de actie. Ook eisen de leden dat de regering een buffer in place brengt voor het ziekenhuis om de salarissen en emolumenten te garanderen.  Hiervoor wil de bond een gesprek met de minister en de directie om concrete afspraken te maken. De actie duurt voort tot er een reactie komt, zegt Edam.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May