Ramadhin: Salarissen personeel 's Lands Hospitaal betaald
29 Jan 2021, 15:50
foto
Het personeel van 's Lands Hospitaal ging vandaag in staking, omdat zijn salaris nog niet was gestort. (Foto: Raoul Lith)


De salarissen van het personeel van 's Lands Hospitaal zijn vandaag uitbetaald, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan Starnieuws. De normale gang van zaken is dat het drie werkdagen duurt voordat het geld vanuit de Centrale Bank naar de verschillende banken gaat voor verwerking naar de rekeninghouders.

De bond bij 's Lands Hospitaal heeft vanmorgen na een spoed algemene ledenvergadering besloten in actie te gaan. Bondsvoorzitter Imro Edam heeft de ministers van Volksgezondheid, Financiën & Planning en ziekenhuis-directeur Dayasankar Mathoera meegedeeld dat hij deze behandeling -late uitbetaling- van de frontliners niet langer zal tolereren. Minister Ramadhin zegt dat het echt niet nodig was om zo snel te grijpen naar het uiterste middel.

"Het schijnt een trend geworden te zijn bij de bond van 's Lands Hospitaal om gelijk te grijpen naar het uiterste actiemodel". Hij voegt eraan toe: "Ik zal met mijn beleidsadviseur Imro Edam een gesprek daarover hebben, dezelfde Imro Edam die voorzitter is van de personeelsbond bij 's Lands Hospitaal. Dus misschien moet hij me adviseren hoe het beter moet gaan, terwijl hij ook de bond op waardige wijze moet leiden."
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April