Amoksi: Pluimveesector en landbouwers krijgen dispensatie
30 Jan 2021, 12:38
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt aan Starnieuws dat landbouwers, veehouders en kippenkwekers wel degelijk recht hebben op dispensatie tijdens de lockdown. Zij kunnen zich wenden tot de districtscommissarissen voor dispensatie. Daarnaast worden bestaande registraties van bedrijven bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij ook gehonoreerd. De bewindsman merkt op dat het bericht van de Pluimveesector niet de juiste weergave is van de werkelijkheid.

De bewindsman benadrukt dat alle bedrijven, instellingen en diensten die noodzakelijk werk moeten verrichten tijdens de lockdown dispensatie krijgen. Het gaat onder andere om productiebedrijven, exporteurs, ondernemingen in de mijnbouwsector, nutsbedrijven, restaurants die tot 22.00 uur eten mogen bezorgen, securitybedrijven, uitvaartbedrijven, zorgverleners, landbouwers, veehouders, kippenkwekers.

Mensen die toch dringend op straat moeten bij een urgentie, kunnen hiervan melding maken bij het Command Center op 105. Veiligheidsdiensten, gezondheidswerkers, regering, Assembleeleden, Staatsraadsleden, zittende en staande magistratuur, advocaten, notarissen, landmeters en vitale afdelingen van nutsbedrijven hoeven geen dispensatie aan te vragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May