Pluimveeboeren trekken aan de bel over dispensatie
30 Jan 2021, 08:35
foto


De Coöperatieve Vereniging Pluimveeboeren Suriname (CVPS) is er niet blij mee dat dispensatiebrieven voor de lockdown, alleen via het ministerie van Justitie en Politie verstrekt zullen worden. Leden en niet-leden komen moeizaam aan een pasje. De CVPS vindt dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vanwege zijn expertise op landbouwgebied, de bevoegdheid moet krijgen om de gevraagde dispensaties te verstrekken.

Beklag bij minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft nog geen resultaat opgeleverd. De CVPS schrijft in een aangeboden stuk dat Sewdien heeft aangegeven dat hij herhaaldelijk aan de verantwoordelijken van het ministerie van Justitie en Politie heeft gevraagd om rekening te houden met eenieder die zich bezighoudt met de productie van voedsel en de regelmatige distributie van het geproduceerde. De organisatie meent nu dat de minister van LVV in deze helemaal niet gekend wordt.
 
Sewdien heeft daarom volgens de CVPS dan ook besloten om eenieder in de landbouw-, veeteelt- en visserijsector die het nodig acht om dispensatie te krijgen tijdens de lockdown, van een dispensatiebrief te voorzien als het ook gebleken is dat de aanvraag terecht is. Hierdoor worden eigenaars van pluimveebedrijven en hun medewerkers in de gelegenheid gesteld om tijdens de lockdown gewoon hun dagelijkse werkzaamheden te verrichten.

De CVPS heeft de kleine- en middelgrote bedrijven verzocht om een minimumaantal medewerkers tijdens de lockdown aan het werk te laten komen. In bepaalde gevallen gaat het om Cubanen en Haïtianen. De organisatie hoopt dat overige kwekers en alle werkers in de pluimveesector, landbouwers en vissers alsnog de dispensatie kunnen krijgen om tijdens de volgende lockdown hun werkzaamheden te kunnen verrichten. Voor dit weekend zijn de bestaande dispensatiebrieven nog geldig.

De organisatie geeft in het stuk aan dat haar leden eventuele schade, als de opsporingsambtenaren de uitgegeven dispensatiebrieven van LVV niet accepteren, op het conto van het ministerie van Justitie en Politie zullen schrijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May