Covid-doden deze maand al op 33
28 Jan 2021, 20:36
foto
Op het dashboard van de overheidswebsite is het aantal actieve gevallen uit de lucht gehaald. Daar in de plaatst staat nu de nieuwe gevallen van het etmaal.


Twee personen hebben het leven gelaten in 's Lands Hospitaal door Covid-19. Het aantal doden voor deze maand is gestegen naar 33. Sinds deze ziekte haar intrede deed in Suriname in maart 2020, zijn 154 mensen hieraan overleden.

Vandaag zijn 50 nieuwe Covid-positieven geregistreerd. Er zijn 279 testen uitgevoerd. Hiervan zijn 229 negatief. Van de mensen die positief getest zijn, wonen 21 in Paramaribo en 18 in Wanica. 72 personen zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is uit de lucht gehaald sinds gisteren. Daarvoor is in de plaats gekomen 'nieuwe gevallen'.

Op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden 11 zieken behandeld. In ziekenhuizen zijn 101 personen met verschijnselen opgenomen. In isolatie zijn 247 positieven. Hoeveel mensen nu werkelijk in quarantaine zijn, is niet opgegeven op het Covid-19 dashboard.

Minister Amar Ramadhin heeft tijdens een persconferentie vandaag uitgelegd dat de actieve gevallen voorlopig niet vermeld zullen worden. Dit besluit is volgens hem door het Outbreak Management Team genomen in overleg met Directoraat Nationale Veiligheid.

Het aantal actieve gevallen wordt verkregen door de positieven af te trekken van mensen die genezen zijn verklaard en de overledenen. Het komt voor dat personen uit het systeem verdwijnen omdat ze niet de juiste gegevens hebben opgegeven, voerde de bewindsman aan. Er moet een feitelijke telling plaatsvinden in ziekenhuizen, overheidsisolatie en mensen die thuis in isolatie zijn. Op dagbasis worden de gegevens doorgegeven.

De bewindsman merkte op dat zaken niet correct zouden zijn aangegeven in een bericht op Starnieuws. Feit is dat de actieve gevallen allang niet kloppen. En nog steeds (deze hele maand) zijn gegevens van patiënten in St. Vincentius Ziekenhuis niet meegenomen in de telling. Artsen hebben geprotesteerd en wilden stoppen om "braaf nog cijfers door te geven elke dag", terwijl op het dashboard een vertekend beeld ontstaat. De formule die gehanteerd wordt door Volksgezondheid om de actieve gevallen weer te geven op het dashboard, klopt niet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May