Geen actieve gevallen op Covid-website; cijfers kloppen niet
28 Jan, 00:02
foto


Op de officiële Covid-19 website van de overheid, zijn er voor het eerst geen actieve gevallen meer vermeld. Al een hele tijd kloppen de cijfers niet op de website. Hier is vaker op gewezen, maar volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zouden verschillen te maken hebben met de administratieve verwerking. Starnieuws verneemt dat ook artsen vallen over het feit dat de cijfers een vertekend beeld geven van de situatie.

Vernomen wordt dat niet alle gegevens op het dashboard worden verwerkt. Zo is de hele maand geen informatie opgenomen bij het berekenen van de actieve gevallen, de opnames en ontslagen in onder andere het St. Vincentius Ziekenhuis. Ook worden mensen die positief bevonden zijn en daarna uit beeld verdwijnen, niet meegenomen in het aantal positieve gevallen. Al weken wordt aangegeven dat er 839 personen in quarantaine zijn. Ook dit cijfer klopt helemaal niet.

Door de vele klachten van direct betrokken personen die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van data, heeft het Outbreak Management Team gisteren besloten om voorlopig geen 'actieve gevallen' te publiceren, totdat er een goed systeem is gevonden om de reële cijfers bekend te maken. Overigens blijkt dat behalve cijfers al maanden informatie niet wordt geüpdatet op de Covid-19 website, maar deze wel te vinden is op de website van het Bureau Openbare Gezondheidszorg.

De juiste actieve gevallen zijn belangrijk om een goed beeld te vormen van de situatie. Alle landen ter wereld publiceren deze gegevens.


Advertenties