Velen trekken zich niks aan van alcoholverbod bij winkels
24 Jan, 04:42
foto
In nagenoeg het hele land zijn mannen bezig om voor de supermarkten alcohol te nuttigen. Zij hebben meestal geen mond-neuskapkap op. Deze foto is aan de Allendestraat gemaakt rond half 7 zaterdagavond.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens een persconferentie zaterdag meegedeeld dat "het eenieder, per heden 23 januari 2021 verboden is om alcohol te gebruiken in het openbaar". Hij merkte op dat bij elke winkel aan de Kwattaweg mensen aan het drinken zijn. Terwijl hij zijn persconferentie hield, met het verbod, gingen velen vrolijk verder met drinken voor de winkels.

Statistieken tonen aan dat diverse besmettingen hebben plaatsgevonden bij personen die zich hebben opgehouden bij supermarkten. Het alcoholgebruik en het onnodig ophouden in de nabijheid van winkels en supermarkten is verboden en er zal hiertegen worden opgetreden, deelde de bewindsman mee.

Uren na de persconferentie was het beeld bij vele winkels hetzelfde. Drinkende mannen, met ijsbox en al, langs diverse straten van Wanica en Paramaribo. Haast voor elke supermarkt waren drinkende mannen te vinden. Sommigen zijn zelfs doorgegaan na 19.00 uur, de tijd waarop de lockdown ingaat.Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March