Khargi overhandigt 10 februari geloofsbrieven aan koning
17 Jan, 00:00
foto
Ambassadeur en speciale afgezant van de president, Rajendre Khargi.


Hoewel de Nederlandse regering haar mandaat teruggegeven heeft aan koning Willem-Alexander, houdt dit niet in dat ambassadeur Rajendre Khargi niet aan de slag zal kunnen gaan in Den Haag. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking antwoordt op een vraag van Starnieuws dat Khargi op 10 februari zijn geloofsbrieven zal aanbieden aan de Nederlandse koning, die staatshoofd is.

Henk van der Zwan die de ambassadeurspost voor Nederland zal invullen is sinds 1 september tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo. Het is in de planning dat Van der Zwan op 10 februari ook zijn geloofsbrieven zal aanbieden aan president Chan Santokhi, zegt Ramdin.

Khargi is op 28 december door de president benoemd als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname voor Nederland. Na tien jaar zullen beide landen weer op ambassadeursniveau vertegenwoordigd zijn. Met de beëdiging van een ambassadeur geeft Santokhi concrete invulling aan de afspraken die hij kort na zijn beëdiging met de Nederlandse premier Mark Rutte had gemaakt; herstel van de relatie tussen beide landen op het hoogste diplomatieke niveau.

De president zal in de tweede helft van februari op werkbezoek gaan naar Nederland. De val van het kabinet-Rutte heeft hier geen wijziging in gebracht. De voorbereidingen vinden normaal voortgang. Een belangrijk onderdeel van het werkbezoek aan Nederland zijn ontmoetingen met de diaspora-gemeenschap en het Nederlandse bedrijfsleven.

Advertenties