Amoksi: Maatregelen aanpak verkeerscriminaliteit
15 Jan, 22:23
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in De Nationale Assemblee, vrijdagavond.


Minister Kenneth Amoksi heeft vrijdagavond in De Nationale Assemblee aangekondigd dat er maatregelen zullen komen om verkeerscriminaliteit tegen te gaan. Voor dit jaar zijn er zes verkeersdoden te betreuren. Aan de Afobakaweg heeft een aanrijding in december vorig jaar het leven van zeven personen gekost. Dit jaar zijn er weer drie levens te betreuren bij een aanrijding op dezelfde weg.

Assembleelid Genevievre Jordan (ABOP) had de aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie. Op korte termijn zal het ministerie van Justitie en Politie om de tafel zitten met de wegenbouwers van het ministerie van Openbare Werken, de universiteit en andere deskundigen, om na te gaan hoe de verkeersveiligheid opgevoerd kan worden. Daarnaast zal de verkeers- en snelheidscontrole worden opgevoerd. Nagegaan zal worden welke fysieke zaken aan de wegen zullen worden aangebracht voor veilig verkeer. De hoge snelheden en het roekeloze gedrag zijn de grootste boosdoeners. De minister deelde mee dat het verkeersveiligheidsinstituut op korte termijn zal worden ingevuld.

Wat de dodelijke aanrijding van de 11-jarige Djuraino Pinas betreft, zei de minister dat de dader zich intussen heeft aangemeld. Hij was doorgereden. De politie Public Relations meldt dat de 26-jarige autobestuurder S.S. die op dinsdag 12 januari Djuraino aanreed en vervolgens doorreed, zich op donderdag 14 januari met zijn raadsman heeft aangemeld op de afdeling Verkeer van Regio Midden.

S.S. verklaarde bij de voorgeleiding dat hij over de Mawakaboweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Verlengde Nieuw Weergevondenweg en ging in de richting van Welgedacht C. Ter hoogte van de Frederikshoopweg zag hij één jongeman de straat oversteken. Bij het naderen van die jongeman zag hij plotseling een tweede persoon de weg opkomen en reed hij daarbij het 11-jarige verkeersslachtoffer aan.

Uit vrees reed hij door en vervolgde zijn weg naar zijn vriendin. Hij hield zijn vriendin hetgeen hem was overkomen voor, die hem vervolgens adviseerde zich bij de politie aan te melden. Aangezien hij niet in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, deed hij dat niet.  Na overleg met het Openbaar Ministerie is de autobestuurder S.S. in verzekering gesteld.
Advertenties