Surinaamse investeerder gaat luxehotel bouwen in Guyana
17 Dec, 16:13
foto
Residence Inn by Marriott door een Surinaamse investeerder gebouwd in buurland Guyana. (Foto: Marriott)


Blue Investment Group Incorporated, een dochteronderneming van Cirkel Group, gaat voor US$ 28 miljoen investeren in buurland Guyana. De Surinaamse onderneming zal een 150 kamers tellende Residence Inn by Marriott neerpoten naast de Eugene F. Correaia International Airport in Ogle aan de oostkust van Demerara.

De intentieverklaring voor de bouw is woensdag getekend door de investeerders en de CEP van het Guyana Office for Investment (Go-Invest). Peter Ramsaroop. Deze investering is een indicatie van de groeiende samenwerking tussen Guyana en Suriname, die zich beide hebben verbonden aan de plicht om niet alleen beide landen fysiek te overbruggen met een brug over de Corantijnrivier, maar ook een open skies-overeenkomst hebben ondertekend om vlotte vliegreizen mogelijk te maken. De twee landen zijn ook overeengekomen een gezamenlijke bedrijfsfaciliterende eenheid te vormen en samenwerking en investeringen in de particuliere sector te vergroten.

Guyana en Suriname staan beide aan de vooravond van economische transformatie en vooruitgang door hun nieuw gevonden olierijkdom. De twee landen hebben ervoor gekozen samen te werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken, in plaats van concurrenten te zijn, stelde Ramsaroop. De aankondiging van Blue Investment Group Incorporated wordt dan ook gezien als een volgende stap in de richting van economische vooruitgang. Het project zal niet alleen bijna 100 banen creëren, maar ook de groei in huisnijverheid en kleine ondernemingen stimuleren.

Het Residence Inn- hotel zal het "extended stay-merk" van Marriott in Guyana vertegenwoordigen en voldoen aan de normen van wereldklasse. Volgens informatie zal het hotel niet de gemiddelde accommodatie voor korte termijn zijn, maar zal het in plaats daarvan zorgen voor personen die voor langere tijd verblijven en voor degenen die zelfvoorzienend willen zijn.

"Residence Inn biedt een thuis plus ervaring met de extra voorzieningen van een luxe hotel. Het hotel biedt ruime suites met woon-, werk-, kook- en eetgedeelte, gratis bezorging van boodschappen en een dagelijks warm ontbijt. Gasten kunnen genieten van de leefruimte buiten met een zwembad en een barbecue," zeggen de investeerders. De bouw van het hotel begint in maart 2021.
Advertenties