Pg heeft DNA uitgebreid dossier verstrekt over Adhin
01 Dec, 06:34
foto
In het resumé is opgesomd om welke spullen het gaat. De status van de apparatuur wordt eveneens beschreven.


Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft De Nationale Assemblee (DNA) gedetailleerde informatie verstrekt over waarom hij ex-vicepresident Ashwin Adhin als verdachte aanmerkt. In een resumé van de politie-inspecteur die het onderzoek heeft verricht, worden de verdenking van de gepleegde misdrijven beschreven. Ook onderliggende producties, zoals chatberichten, maken hier deel van uit. De Nationale Assemblee zal vandaag in een huishoudelijke vergadering beslissen welke verdere stappen ondernomen zullen worden.

Het Openbaar Ministerie kan pas de vervolging van Adhin instellen wanneer De Nationale Assemblee groen licht heeft gegeven. Het is zo goed als zeker dat Adhin in staat van beschuldiging wordt gesteld. Diverse coalitiepartijen hebben hierover intern beraad gehad. Coalitiefractieleider Asis Gajadien (VHP) heeft reeds aangegeven dat de rechterlijke macht haar werk moet kunnen verrichten. De rechter-commissaris en het Hof van Justitie hebben geoordeeld dat ook al is er een redelijk vermoeden van schuld, Adhin eerst in staat van beschuldiging moet worden gesteld om hem te kunnen vervolgen.

Adhin is door het Openbaar Ministerie op 16 november als verdachte aangemerkt en werd gelijk in verzekering gesteld. Na negen dagen in voorarrest te hebben doorgebracht, is hij op last van het Hof van Justitie vrijgelaten. Adhin wordt onder andere verweten: Het tezamen en in vereniging wederrechtelijk vernielen, beschadigen of onbruikbaar maken van video- en of foto-apparatuur. Valselijk opmaken of vervalsen van een geschrift, dat bestemd is als bewijs dat de goederen niet meer bruikbaar waren voor de dienst en daarom afgeschreven konden worden. Hij zou opzettelijk apparatuur wederrechtelijk hebben toegeëigend.
Advertenties