Spoed alv Politiebond; minister komt terug op besluit
24 Nov, 11:25
foto
De Surinaamse Politiebond komt vanmiddag om 13.00 uur in een spoed algemene ledenvergadering bijeen.


De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft besloten een spoed algemene ledenvergadering (alv) te houden. Bondsvoorzitter Raoul Hellings om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij gebeld werd door secretaris Mielando Atompai. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft hem telefonisch meegedeeld dat hij terugkomt op het beëdigen van de rekruten van de lichting 2019/2020.

Op grond van de mededeling van de minister is er afgestemd met de rest van het bestuur. Besloten is om deze kwestie voor te leggen aan de leden. Gisteren is op de alv meegedeeld dat de minister akkoord was met het beëdigen van de lichting op 14 december. Hier was de ledenvergadering content mee. Voordat de alv werd gehouden, had Amoksi een spoed-onderhoud met het bestuur.

Hellings merkt op dat de leden een standpunt zullen bepalen over hetgeen de minister nu heeft meegedeeld. "Alle leden worden gevraagd massaal aanwezig te zijn, omdat het handelen van de werkgever niet kan worden geaccepteerd. Geen kroon zonder strijd", staat in de convocatie.
Advertenties