Guyanese president Ali hoofdgast bij Srefidensi
23 Nov, 06:39
foto
De Guyanese president, Irfaan Ali. (Foto: gov.gy)


De Guyanese president Irfaan Ali komt maandagavond in Suriname aan. Met hem reist nu ook mee minister Anil Nandlall van Justitie. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking bevestigt tegenover Starnieuws dat vicepresident Bharat Jagdeo niet meer afreist. De presidentiële delegatie uit Guyana gaat donderdag weer terug naar Georgetown. Suriname en Guyana zullen samenwerkingsovereenkomsten tekenen.

De eerste buitenlandse gasten zijn intussen in Suriname aangekomen voor de viering van 45 jaar Srefidensi. Enkele ambassadeurs zullen ook hun geloofsbrieven aanbieden aan president Chan Santokhi. Frans-Guyana zal vertegenwoordigd worden door onder andere de voorzitter van het parlement en de prefect. Dinsdag vindt een formele ontmoeting plaats tussen Santokhi en Ali. De Guyanese president zal ook een bezoek brengen aan Staatsolie. Vernomen wordt dat ook informele gesprekken gevoerd zullen worden tussen de twee presidenten. Ali zal als enige gast woensdag tijdens een buitengewone openbare vergadering De Nationale Assemblee toespreken. 

De festiviteiten zullen gehouden worden onder strenge protocollen, rekening houdend met Covid-19. De president biedt de buitenlandse gasten dinsdag een diner aan. Dan hebben de genodigden ook de gelegenheid om hun felicitatieboodschap over te brengen.
Advertenties