Guyana krijgt miljoenenlening tegengaan overstroming
21 Nov, 04:44
foto


Guyana krijgt een aanvullende financiering van US$ 26 miljoen van de Wereldbank voor zijn Guyana Flood Risk Management Project. Deze fondsen zullen helpen om de klimaatbestendigheid van Guyana te verbeteren, de economische activiteit te beschermen en de impact van natuurrampen te verminderen.

"Negentig procent van de inwoners van Guyana woont op de smalle kustvlakte, waarvan een groot deel onder de zeespiegel ligt," zegt Ozan Sevimli, plaatsvervangend vertegenwoordiger van de Wereldbank voor Jamaica en Guyana. "Overstromingen vormen een ernstig en terugkerend risico voor zowel het leven van mensen als voor het levensonderhoud in de landbouwsector."

Het project moet de overstromingsbestendigheid aanzienlijk vergroten in de laaggelegen kustgebieden van het Oost-Demerara-gebied, dat de hoofdstad Georgetown omvat waar een groot deel van de bevolking en de administratieve en commerciële activiteiten zijn geconcentreerd. De aanvullende fondsen zullen worden gebruikt voor uitgebreide werkzaamheden ter verbetering van de East Demerara Water Conservancy (EDWC), één van Guyana's belangrijkste faciliteiten voor wateropslag en overstromingen.

Het project zal de afvoersystemen verbeteren die de integriteit van de EDWC-dammen waarborgen. Water opgeslagen in de EDWC-dam wordt gebruikt om landbouwgronden te irrigeren, water te leveren voor huishoudelijk gebruik en het risico op overstromingen te verminderen. Er is ook een update ingebouwd in het project voor het Emergency Preparedness Plan. Al deze activiteiten moeten bijdragen aan het verminderen van het uitbreken van besmettelijke ziekten als gevolg van overstromingen. Het gezondheidszorgsysteem heeft het nu al zwaar te verduren met de Covid-19-pandemie.

Guyana krijgt deze renteloze financiering van de International Development Association met een looptijd van 40 jaar inclusief een aflossingsvrije periode van tien jaar.
Advertenties