Surifesta adviseert tegen het houden van straatfeesten
17 Nov, 06:34
foto
Pagara-estafette (Archieffoto)


Stichting Surifesta geeft een negatief advies voor het houden van straatfeesten en feesten met een grote menigte. Ten aanzien van de owruyari pagara-estafette, zegt de stichting dat zij het niet verantwoord vindt om het gezien de huidige situatie, een groot feest dat meer  dan 10.000 mensen trekt, te houden. Het eindbesluit tot het organiseren van alternatieven ligt echter bij de overheid.

Surifesta verduidelijkt dat er helaas nog geen sprake kan zijn van een definitieve uitspraak over wel of geen feest in de decembermaand, alsook de voorwaarden hiervoor. Het al dan niet organiseren van evenementen zal afhangen van gesprekken tussen belangenorganisaties van de evenementenbranche, entertainmentindustrie, de overheid en nieuwe concepten en ideeën waarbij de veiligheid en gezondheid van de samenleving gewaarborgd blijven, schrijft de stichting in een persbericht.

De daling van het aantal actieve covid-19 cases in het land, de voorschriften van het Covid-management team en het eventueel opengooien van het luchtruim, zijn zaken die mede zullen bepalen welke activiteiten er zullen zijn in de decembermaand. Ook de maatschappelijke impact van de viering van Divali en Srefidensi en de impact van de covid-19 cases in de 2 weken na de viering, de lopende gesprekken tussen belangenorganisaties van de evenementenbranche en entertainmentindustrie, en de overheid, zullen hierbij doorslaggevend zijn.

Surifesta geeft aan dat zij geen commerciële evenementenorganisatie is, maar een stichting die al langer dan twintig jaar de nodige partijen, zoals de districtscommissariaten, brandweer, politie, bedrijven en evenementenorganisatoren bij elkaar brengt om alle evenementen rondom owru yari in goede banen te leiden, om zo verantwoord te feesten en Suriname op de kaart te zetten als ‘The place to be’.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January